Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

  1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK (pšenice, žito, ječmen, oves,špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

  2. Korýši a výrobky z nich

  3. Vejce a výrobky z nich

  4. Ryby a výrobky z nich

  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

  7. Mléko a výrobky z něj

  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)

  9. Celer a výrobky z něj

  10. Hořčice a výrobky z ní

  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

  12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

  14. Měkkýši a výrobky z nich